23 Fakta Mengenai Lelaki Yang Mungkin Wanita Belum Tahu

differentiation between men and women

Siapa dah baca buku Men From Mars, Women From Venus? Kalau korang baca buku tu mesti korang tahu kenapa lelaki dengan perempuan asyik bergaduh, kenapa lelaki ego dan perempuan sedikit emo. Agak-agak yang perempuan,betul ke korang faham semuanya pasal lelaki? Ini bukan topik gender bias, yelah ada orang sensitif sikit pasal isu gender ni. Hahaha. Tapi saje nak kongsi fakta tentang seorang lelaki. 8)

1. Lelaki tertarik dengan wanita bukan dari rupa paras,tetapi dari segi kekemasan penampilan dan kematangannya.

2. Bila lelaki cakap,”saya tak faham lah dengan awak ni camane” maksud cara wanita berfikir tak sama seperti lelaki.

3. Lelaki boleh angau dengan senyuman seorang wanita. Ohhh~

4. Perkara sensitif bagi lelaki adalah bila teman wanitanya selalu menceritakan perihal bekas kekasihnya.

5. Jangan provok lelaki atau cabar dia dengan mengapi-apikan tentang sesuatu,mesti dia buat punya. Kalau provok benda buruk,lain jadinya.

6. Bila lelaki berkata,”tinggalkan saya seorang diri” itu bermaksud “saya harap awak boleh ada disisi dan menenangkan saya”

7. Lelaki tak suka perempuan gedik!

8. Bagi lelaki, sayang itu tak diluahkan dengan kata-kata tetapi lebih kepada memberi perhatian dan ambil berat terhadap wanita itu.

9. Kadang-kadang lelaki tiada keputusan yang muktamad. Hahaha.

10. Lelaki sukakan wanita yang pandai memasak dan buat kek.

11. Jangan prejudis dan berprasangka terhadap lelaki berkenaan cinta. Bila dia tahu wanita percayakan dia,lelaki akan menjadi begitu serius dalam perhubungan.

Sertai permainan khas buat golongan yang takde plan waktu cuti Deepavali!

12. Lelaki pun menangis. Erkkkk !

13. Bila lelaki menelefon wanita atau ingin memulakan perbualan, soalan pertama yang akan ditanya “ tengah buat apa? sibuk ke?” atau “ awak dah makan?”

14. Sebelum mempercayai seorang lelaki,uji lah dia dulu. Tapi jangan berpanjangan,confirm dia bosan dan anggap wanita tak percayakan dia. Lepas tu, say good bye lerr.

15. Lelaki benci kekotoran dibajunya walaupun kotor tu kecik je. Bagi lelaki,penampilan adalah segalanya.

16. Lelaki akan cuba membelikan barang yang selalunya wanita suka,tapi biasanya mesti tersalah beli. Tak sama jiwa kot. Hahaha.

17. Bila lelaki katakan “awak nampak cantik” bermaksud dia sukakan wanita itu.

18. Bila lelaki minta peluang kedua untuk betulkan kesilapan,berilah ia ruang.Tapi kalau sekali lagi dia buat perangai boleh lupakan je.

19. Lelaki punya banyak masalah tersimpan yang tidak terlihat dari pandangan mata kasar.

20. Bila berbual lelaki tiba-tiba terdiam,wanita perlu katakan sesuatu.

21. Lelaki juga sukakan wanita yang penyayang.

22. Bila betul-betul serius dalam perhubungan,seorang lelaki akan  menyayangi wanita lebih daripada apa yang anda jangkakan. Dan juga lebih dari cara anda menyayangi lelaki tersebut.
questionaireKepada wanita,adakah korang dah sedia maklum tentang perkara-perkara ini. Kepada lelaki, berapa banyak point di atas ini yang betul? Kalau semua betul bolehlah klik Social Button kat bawah ni kongsi ramai-ramai. Hehehe. Ini antara sebab kenapa wanita dan lelaki lain dari segi pemikiran dan perlakuan. Yelah,dua-dua dari dunia berbeza. Sebab tu kalau tak ambil tahu,memang bergaduh je. Okey,siapa nak buat entri balas fakta mengenai wanita yang lelaki tak tahu? ;)

[box type="info"] point kat atas ada 22 je,lagi satu point cuba korang tolong tambahkan. :)[/box]

Email Newsletter

Sign up to receive email update and to hear what's going on with our website.

Comments

  1. says

    cara berfikir orang perempuan ni memang tak sama dengan lelaki.sebab tu lelaki ni lebih banyak berdiam dari berkata2.kalau tak berperang la tiap2 ari bila dah kawin nanti :p

  2. says

    errmm….

    7. Lelaki tak suka perempuan gedik!
    tak paham.. sebab kenapa perempuan gedik selalu dapat perhatian..? tapi perempuan yg senyap wat2 x perasan je..? hahaha..

    lelaki pun payah nak difahami rupenye…huhuh

  3. says

    man… all about logics all calculations….

    lelaki-lelaki semua yang handsome2 kat atas ni mesti pernah rasa kan camne seorang perempuan tuh habis cara berkias nak berdampingan dengan anda // tarik perhatian // dan sebagainya… then bila tnye apsal tengok2 // jeling2 // pndang2 // berlagak caring…. tragiknya jawapan adalah seperti berikut..

    1. sje je tngok dia tuh, sbb kawan2 sye pun suka gak jelin2 dia tuh…
    2. ye ke caring? biasa2 je lah (muka merah)
    3. dop dop eh…. perasang oo (pastuh tukar topik // lari)

  4. ezan says

    camner kes pakwe yg kena rampas isteri org plak??!!
    ada komen? …… atau lari dari topic :))

  5. abby says

    Tapi kn kenape lelaki ni kan senang sgt keluarkan
    perkataan syg pada prempuan dlm sms..padahal
    gf die ade dgn die ni..

  6. ila says

    cemanalah pulak ngn lelaki yg suka ckp pasal ex- dia pulak?…. contohnya- ex tersatu tmpat keje,….nasib baik dah kawen,….. kalu x msti cinta berputik kmbali,…. emmmmmm

  7. emy says

    Hi,sy ada 1 soalan..knpa lelaki seolah2 x mberikn perhatian lg kpd gfnya spt dhulu?
    Coz d awl percintaan,lelaki bgtu sweet dgn gfnya..rajin send msg kpd gfnya..
    But,stlh bbrp lma prknalan,suma 2 dh xda..msgpn sekerat 2 kerat jk…apakh sbnrnya yg d fkirkn ole llaki?
    Adakh mrk dh x amikbrt dgn gf mrk lg?adkh mrk lebih ptgkn keja n kwn mrk?

    • gadis ayu says

      biase la tu emy..brg bru semua org syg,jg baik2…brg yg dh lama di biarkan je..jgn mrh ye kaum lelaki..itu adalah fakta yg org pmpuan harus tau..!

  8. says

    sy sdg msej dgn ssorg yg sy knL tp dy xknl sy dan sy buat2 xknl dia jgk.. dr bulan 10 thun lpas kitaorng start msj..mula2 tu sy sje je nk kcaw dy sbb sy mnat dy tp lpas tu kmi jd kwn dlm hp and bulan 2 thun ni dy ajk kpel..sy mstilah trima sbb mnat dy.. tp ade satu bnda plek pasal dy dy xkisah pon sy xbg gmbr sy wlaupon dy dh mnx.. mcm xkisah sngt la..dy slalu ckp yg dy syg sngt kt sy… so btolke dy syg… mcm plek ahh sbb dy bkn knl pon sy.. sy rsa bsalah la sbb tipu dy tp yg psti sy mmg xbley mngaku sape sy kt dy wlaupon mmg sblum ni ktaorng xpnah pon kwan…

  9. ciktie says

    Apa maksud dn pndgan saudara..lelaki yg tidak berkata apa2 (diam) bila wanita itu tnya abg xsyg sya or xsuka sya..?
    Satu lgi …lelaki itu pernah berkata : saya xpernah kata saya xsuka Dan xpernah kata benci pd kamu. Jwpn ni kluar bila mana wanita itu tnya ttg perasaan lelaki itu dn tlh meluahkn pd lelaki tersebut..
    Tpi xdinafikn lelaki itu juga suka n syg pd wanita itu..dn wanita itu juga kurang yakin pd diri sendiri..beliau blm pernah berhbgn lelaki sblm ni..iaitu jatuh cinta.
    Kenapa lelaki itu diam bila ditnya ttg syg dn cinta..? Apakh berbeza klu lelaki itu bujang atau suami org?
    Boleh saudara tlg huraikan…terima kasih.

  10. sabariah says

    kenapa lelaki mudah sangat ungkapkan kata sayang yer? sometimes konfius dyeorang betul2 serius atau tak. jumpa 5 minit dah cakap saya suka awak. nak buat awak jadi gf saya. sedangkan baru jer jumpa. macamana nak tahu lelaki tu betul2 ikhlas ke x?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam