Email Newsletter

Sign up to receive email update and to hear what's going on with our website.

Comments

  1. says

    yeah aku pnh tgk notice camni.
    kat kanada ni kertas nak keringkan tangan memang satu kewajipan kat mana2 tandas (winter sejuk gila haha, ambil air semayang cepat2 lap)

    • says

      itu effect lampu je. warna asal silver tapi capture guna kamera 2.0MP ditambah cahaya lampu jadi nampak keemasan sikit.

  2. says

    kalau dalam series The Big Bang, Sheldon tak suka hand dryer, dia lagi prefer kertas tisu. Dia kata hand dryer jadi tempat berkumpul kuman.

    haha, tapi itu fiksyen je kot. lol

      • says

        oo.. nak keringkan tangan eh? ni cadangan aku.. bernas kot…

        1. pakai anhydrous calcium chloride. fungsi dia ialah utk serap water vapor.

        2. tak pun leh ke pakai Concentrated sulphuric acid, tapi lepas tuh tangan hang hilang dari pandangan lah anda hang pun meraung kuat kuat

        3. check dulu ada ke tak lagi air dengan anhydrous cobalt chloride paper, atau phenophthalein atau Solidified Copper (II) Sulphate. Biasanya ujian kimia takkan menipu..

        haha

        • says

          sungguh physical chemistry ko nih.. tu cencentrated H2SO4 tu brape kepekatan sampai leh hilang tangan tu?.. hehe.. ujian kimia takkan menipu tengok keadaan gak utk keputusan yg persis & jitu.. dah bersedia SPM dah ni.. mantap..

  3. says

    Di premis saya kami ad kempen Return to Green. Salah satu aktiviti meletakkan bunga didalam pasu untuk diletakkan pada workstation pekerja

    • says

      menarik.. banyak juga tempat kerja sekarang yang mengamalkan konsep hijau dalam ruangan kerja.. boleh kurangkan tekanan..

  4. says

    oo.. kepekatan dia eh? lupa dah. hang igt ke tak eh? haha…. kalau dak tak ada kerja sangat, kasi keringkan tangan tuh dengan gas ammonia (NH3) asli dari ekzos lubang kecik hang.. panas panas tapi berbau la sikit.. hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam